Tips
Bespaar tijd, moeite en geld met de volgende tips. Klik op de tip om het te lezen.
Bespaar tijd, moeite en geld met de volgende tips. Klik op de tip om het te lezen.
Als je een lente ui/bosuitje hebt, snij je de kontjes er altijd af. Als je deze in een laagje water zet, groeit deze weer uit tot een nieuwe. Wel elke week even vers water geven.
Doe kleine ingrediënten die later weer uit het gerecht gehaald moeten worden, denk aan kruidnagel of laurierblad, in een thee ei, scheelt je zoeken.
Bij een teentje knoflook die wat langer ligt, kan de smaak bitterder en verbrand smaken. Dit kun je voorkomen door het knoflook teentje door midden te snijden en het binnenste (groene) hart eruit te halen.
Makkelijk het eigeel splitsen van het eiwit? Alles wat je nodig hebt zijn 2 bakjes en een leeg flesje.
Breek het ei in een bakje en zuig met het flesje het eigeel op. Knijp dit uit boven het andere bakje en je ei is gesplitst.
Ook altijd zo’n gedoe met het schoonmaken van de staafmixer?
Als je er klaar mee bent, doe wat heet water met een drupje afwasmiddel in een kom en doe daar de staafmixer in. Zet hem aan voor een seconde of 15 en schoon is je staafmixer.
Als je het binnenste van het vanillestokje hebt gebruikt, gooi dan de rest niet weg, maar stop ze in een pot suiker voor vanillesuiker.
Bananen verspreiden etheen of ethyleen – het stofje dat ervoor zorgt dat ze rijpen – via hun stelen. Hoe minder van dit gas zich kan verspreiden, hoe langzamer het rijpingsproces gaat. Daarom helpt het om de steel van de tros in te pakken met wat plastic.
Zin in bananenbrood maar geen overrijpe bananen? Leg de bananen een half uurtje in een oven van ongeveer 150 graden. Leg er wel een bakpapiertje onder tegen het lekken van de banaan.
Na een half uur zijn de bananen zwart van buiten en zacht van binnen.