Jachtsaus voor 4 personen.
100 gram champignons
2 eetlepels boter
2 sjalotjes
150 gram ontbijtspek
1 theelepeltje tijm
1 eetlepel bloem
1 eetlepel tomatenpuree
175 ml rode wijn
150 ml runderbouillon
1 eetlepel suiker
Snij de champignons en kleine blokjes en snipper de sjalotjes. Snij het ontbijtspek in kleine blokjes.
Verwarm een halve eetlepel boter en fruit hier de sjalotjes met de tijm in. Bak in een andere pan, met een halve eetlepel boter, de champignons tot ze bruin zijn. Bak de spekjes zachtjes aan.
Als de sjalotjes glazig zijn, voeg dan de bloem toe en bak een minuutje mee. Roer de eetlepel tomatenpuree erdoor. Voeg de rode wijn, runderbouillon en de suiker toe en roer tot een egale saus. Doe de champignons en spekjes erbij. Voeg als laatste een eetlepel boter erdoor en laat nog even pruttelen.
Jachtsaus voor 4 personen.
100 gram champignons
2 eetlepels boter
2 sjalotjes
150 gram ontbijtspek
1 theelepeltje tijm
1 eetlepel bloem
1 eetlepel tomatenpuree
175 ml rode wijn
150 ml runderbouillon
1 eetlepel suiker
Snij de champignons en kleine blokjes en snipper de sjalotjes. Snij het ontbijtspek in kleine blokjes.
Verwarm een halve eetlepel boter en fruit hier de sjalotjes met de tijm in. Bak in een andere pan, met een halve eetlepel boter, de champignons tot ze bruin zijn. Bak de spekjes zachtjes aan.
Als de sjalotjes glazig zijn, voeg dan de bloem toe en bak een minuutje mee. Roer de eetlepel tomatenpuree erdoor. Voeg de rode wijn, runderbouillon en de suiker toe en roer tot een egale saus. Doe de champignons en spekjes erbij. Voeg als laatste een eetlepel boter erdoor en laat nog even pruttelen.
Ruud de Munk
12 juni 2020 om 10:34 uur.
Goedemorgen. Waar kun je het beste jachtsaus bij eten?
Kan dat het beste bij rood vlees?
Diana Nijman
12 juni 2020 om 11:41 uur.
Hoi Ruud,
Het is inderdaad erg lekker bij rood vlees, maar probeer het ook eens met de jachtschotel op de site!