Voor 1 bakje heerlijke aioli:
1 eidooier
2 teentjes knoflook
150 ml zonnebloemolie
1 theelepeltje fijne mosterd
Halve citroen, het sap
Zout
Doe de eidooier met een snufje zout, citroensap, mosterd en de geperste knoflook in een mengkom en meng dit met een staafmixer door elkaar.
Voeg nu beetje bij de olie toe, terwijl je blijft mixen. Schenk steeds wat olie bij als het vorige volledig is opgenomen.
In een afgesloten pot is hij zeker nog een week houdbaar.
Voor 1 bakje heerlijke aioli:
1 eidooier
2 teentjes knoflook
150 ml zonnebloemolie
1 theelepeltje fijne mosterd
Halve citroen, het sap
Zout
Doe de eidooier met een snufje zout, citroensap, mosterd en de geperste knoflook in een mengkom en meng dit met een staafmixer door elkaar.
Voeg nu beetje bij de olie toe, terwijl je blijft mixen. Schenk steeds wat olie bij als het vorige volledig is opgenomen.
In een afgesloten pot is hij zeker nog een week houdbaar.